Szövetség

A Magyar Asztalitenisz Szövetség az asztalitenisz sportág szervezésére és irányítására létrehozott, a sportág versenyrendszerében működő sportszervezetek tevékenységét összefogó és összehangoló közhasznú szervezetként működő országos sportági szakszövetség.

A szövetség tagja a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetségnek (ITTF) és az Európai Asztalitenisz Uniónak (ETTU). A szövetség által szervezett és irányított sportág tagja a Magyarországon kiemelt 16 sportágnak.

A szövetség alapvető feladata a nemzeti válogatott keretek működtetése valamint a sportág versenyeinek a megszervezése.

A Magyar Asztalitenisz Szövetségnek 2015.12.31-el 324 tagszervezete van, amelyek mindösszesen 5275 érvényes versenyengedéllyel rendelkező játékossal rendelkeznek.

A magyar felnőtt asztalitenisz válogatott Magyarország második legeredményesebb sportágaként az összesített világbajnoki éremtáblázaton, 73 arany-, 61 ezüst- és 77 bronzérmet szerzett, amellyel Kína mögött a második a világon asztaliteniszben. Európa-bajnokságokon a magyar felnőtt válogatott 38 arany, 30 ezüst és 44 bronzérmet szerzett.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség a válogatott keretek mellett természetesen működteti a hazai egyéni és csapat versenyrendszert, valamint rész vesz a nemzetközi és az európai versenyrendszer különböző szintjein.

Sport Legyen a Tiéd! | 2016 - Magyar Asztalitenisz Szövetség

Az oldal használatához el kell fogadnod, a sütik használatát ezen az oldalon. tovább

Az SLT weboldal látogatásával Ön tudomásul veszi, és hozzájárulását adja ahhoz, hogy a honlapunkon tett látogatások során egy vagy több cookie-t küldünk számítógépére, amely(ek) révén böngészője megjegyzi az oldal tartalmát, így a lehető leggyorsabb betöltődést biztosítja az Ön számára.

Bezár